söndag 8 juni 2008

Karolina FjellborgTV-krönikör på Aftonbladet, blev på republikens dag den 6 juni utsedd till Årets Republikan. Hon fick priset eftersom hon är öppen ochtydlig med sitt ställningstagande för republik.


"Tyvärr visar media ofta upp en ensidig bild av monarkin, med fjäskigainslag om kungahuset. Det vore bra om fler journalister mer kritisktgranskade kungen, som är en dold makthavare. En odemokratiskt tillsattstatschef hör inte hemma i ett modernt samhälle. Genetiskt arv ska inte gåföre meriter när den högsta posten inom staten ska tillsättas. KarolinaFjellborg gör en stor insats som lyfter republikfrågan i media"

säger Hillevi Larsson, Republikanska Föreningens ordförande.
"Att bli utsedd till Årets republikan är en grej att vara stolt över. Som nöjesjournalist skriver jag främst om tv, men när ser jag en möjlighet att kommentera kungahuset i det sammanhanget så brukar jag ta den. Och jag är glad över att de inläggen har uppmärksammats. Min förhoppning när det gäller den
svenska monarkin är att kronprinsessan Victoria ska inse att hon ingår i ett system som är odemokratiskt och totalt förlegat, och avsäga sigkronan. Chansen för det är kanske inte så stor, men man kan ju alltid hoppas"

säger Karolina Fjellborg.


Stort Grattis!
Se DN,

1 kommentar:

Mikael M sa...

va?Finns jär ingen kommentar, det är ju Karolina Fjellborg på min födelsedag i juni. Ja, hon verkar ärlig och rättfram. För att vara insyltad i mediavärlden.