tisdag 18 mars 2008

Nu är väl ändå klåfingrighetsgränsen nådd?

Visserligen vet jag att alla inte är lika förtjusta i valfrihet som jag, men nu är väl ändå gränsen nådd. En bostadsrättsinnehavare i Malmö satte upp blåa gardiner i fönstret på sin inglasade balkong och tyckte att han fått det fint och mysigt. Bostadsrättsföreningen protesterade och krävde att han skulle ta ned gardinerna. De hade nämligen fattat beslut om att samtliga lägenheter skulle ha benvita gardiner på sina balkonger.

Nu kan man ju tycka att det var ett tämligen trivialt problem som borde lösts ganska snabbt av sig själv, men så var inte fallet. Efter flera månaders tvist avgjordes frågan i hyresnämnden. Hör och häpna, mannen med de blå gardinerna fick ge sig! De blåa gardinerna åkte ned och nya benvita skall sättas upp, på föreningens bekostnad.

Frågan man måste ställa sig är - Om grannarna inte kan acceptera att man har olika färgsmak vad gäller gardiner, hur tolleranta är de då för andra personlighetsyttringar?

läs även: Metro, HD, Sydsvenskan,

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV Digital, I hope you enjoy. The address is http://tv-digital-brasil.blogspot.com. A hug.