lördag 12 januari 2008

Glada Vasastan...


...slipper få se Odenplan uppgrävt i ytterligare 2-3 år för att Rodamco vill bygga en jättegalleria under platsen. Det här är en fråga som engagerat oerhört många Vasastadsbor, och jag måste säga att jag förstår dem. Inte bara måste vi se till att minska störningarna som alla dessa jättebyggen orsakar, man kan ju också fråga om det är gallerior som innerstan behöver. Däremot vore det jättebra om man kan kombinera den nya stationen och bytespunkten med t.ex. caféer och livsmedelsbutiker etc., som gör det lättare för alla pendlare.


Jag har tidigare skrivit om detta här.


Se DN, DN1, DN2, DN3, , SvD, SvD1

3 kommentarer:

gardebring sa...

Gallerior kan man såklart ha åsikter om. Men störningar? Det är något som man får acceptera om man bor i en stad helt enkelt. Annars bör man inte bosätta sig mitt i Sveriges huvudstad.

Lennart Nilsson sa...

Självklart kommer det aldrog att bli lugnt och stilla kring Odenplan, men det här handlar om att ha ett stort hål mitt i Vasastan under flera år. Inte så najs...

gardebring sa...

Nej. Det är klart att det inte är så najs. Men som jag skrev. Bor man i en växande storstad får man räkna med lite växtvärk. Att argumentera mot byggen för att de är... byggen, är liksom inget argument...
Ta t.ex. citybanan. Om man inte hade byggt den vid odenplan (och åsikten var inte helt ovanlig bland galleriamotståndarna) så skulle man ha byggt den "någon annanstans".
Varför har då dessa som bor "någon annanstans" mindre rätt till en åsikt i frågan?
Som jag skrev, det är helt okej att inte vilja ha en galleria där (även om jag själv tycker annorlunda), men att det blir ett bygge i sig känns inte alls som ett argument.