onsdag 30 januari 2008

Allt fler barn får möjlighet att spela och sjunga i Nackas musikskolor

Musikskolechecken är ett lyft för alla barn i Nacka som vill spela instrument eller sjunga. I höstas konkurrensutsattes Nacka musikskola vilket har lett till att många fler barn fått möjlighet att spela det instrument de vill på den musikskola de själva väljer.

DN skriver idag: "Tidigare tvingades Nackas barn köa i åratal för att få spela piano, elgitarr eller trummor. Sedan kommunen införde en musikskolecheck i höstas har kommunala musikskolan fått konkurrens av fyra privata skolor. Köerna har kapats och 1.000 fler barn tar spellektioner"

Nacka kommun är först i landet med denna valfrihetslösning inom musikskolan, och jag hoppas och tror att fler kommuner kommer att ta efter. Syftet med valfriheten är att öka utbudet av musikundervisning, höja kvaliteten på verksamheten, låta fler ta del av musikskolan samt att stimulera företagsamheten inom musik- och kultursektorn.

Musik och kultur är en trevlig del av vår vardag, och det är viktigt att kunna erbjuda barnen en god och varierad musikundervisning. När köerna kapas behöver de inte vänta flera år för att få spela sitt älskligsinstrument och har förhoppningsvis intresset kvar när de kan arbjudas en plats i musikskolan.

Inga kommentarer: