söndag 13 januari 2008

2008: spektakelpolitikens år

Risken är stor att 2008 kommer att bli ett mycket tråkigt år politiskt. Regeringen kommer inte att göra någonting för att utmana opinionen ytterligare, utan lära av Persson och satsa på att synas i positiva sammahang. Om man vill se skymten av våra ledande företrädare under året så gör man bäst i att plugga in TV-sportens kalender. Inte bara statsministern och idrottsministern kommer att synas i samband med OS i Beijing, de andra tre borgerliga partiledarna och en del andra publicitetssugna politiker kommer att kila in sig i TV-sofforna. Någon som vågar sätta emot om jag säger att vi kommer att få se äckligt mycket av Thomas Bodström, som vanligt utan att säga ett ord om politik. Innan dess har vi ju Alp-EM i juni, ett tips är att Mona kommer att hålla sig i närheten av Zlatan för att visa hur mångkulturell hon är. Birgitta Ohlsson kommer säkert kräva att damfotboll får lika mycket sändningstid som herrfotboll, trots att ingen tittar på det, och Janne Björklund kommer att göra ett utspel om mer skolgymnastik i samband med OS. Göran Hägglund (han kd-killen ni vet) kommer också att försöka göra ett utspel men hamna helt fel...
Alla lokalpolitiker kommer att haka på och se till att synas på varenda allsvensk match. Madeleine Sjöstedt (fp) i Stockholm kommer att föreslå nya arenor för vartenda lag i de tre högsta serierna i varenda idrott i Stockholm.
Ja, sen har vi ju grammisgalor, melodifestivaler, filmgalor, Så ska det låta, Parlamentet, Bollibompa... Det kommer att bli väldigt jobbigt när alla politiker ska försöka bli folkkära. Jag hoppas verkligen inte att de försöker för hårt.


Se SvD, SvD1, SvD2, DN, AB

Inga kommentarer: