tisdag 18 december 2007

Sossarna sänker Stockholm!

Sossarna har i sista stund hoppat av överenskommelsen om ny infrastruktur i Stockholm, uppenbarligen av partitaktiska skäl. För att få till stånd de infrastruktursatsningar som vi måste få om Stockholm ska överleva, så måste det ske i samförstånd mellan sossarna, folkpartiet och moderaterna. Bara så kan man garantera att det alltid kommer att finnas en majoritet för överenskommelsen i riksdagen, i landstinget och i alla kommuner i regionen. Bara så kan man garantera långsiktighet. Självklart kan vi som folkpartister argumentera för att uppgörelsen är för inriktad på nya motorleder, att satsningarna på kollektivtrafik är otillräckliga osv. Men, så blir det när man kommer överens, ingen kan få allt, men alla kan få något. Säkert sitter det en och annan moderat och knyter näven i byxfickan över kollektivtrafiksatsningarna.
I slutändan är det ju ändå så att när det gäller den här frågan är det viktigare att komma överens ön att få precis som man vill!
Se DN, DN1, SvD

2 kommentarer:

EdvinAlam sa...

I länet så kan vi ju se att Christer Wennerholm genomför dom största satsningarna på kollektivtrafiken i SLs historia medans S fortsätter med nedskärningspolitiken.

Lennart Nilsson sa...

Exakt!