söndag 2 december 2007

Och vi har anledning att vara oroliga...


Precis som planerat så plockade Putin hem parlamentsvalet i Ryssland idag. När 12% av rösterna var räknade hade Putins parti Enade Ryssland fått 62,8 procent av rösterna, Kommunistpartiet 11,5, Liberaldemokraterna 10,6 och Rättvisa Ryssland 7,1 procent. Övriga partier har inte en chans att klara 7%-spärren, de demokratiska partierna liberala Jabloko får 1,2 och högerunionen SPS 1,1 procent. Med tanke på att Liberaldemokraterna och Rättvisa Ryssland är stödpartier till Enade Ryssland så kommer Kommunistpartiet vara den enda parlamentariska oppositionen.
Valet rapporteras vara det minst demokratiska någonsin i Ryssland, med utbrett valfusk. Både kommunisterna och de demokratiska partierna har krävt att valet görs om, men det lär inte hända. Ryssland har tagit ännu ett steg bort från demokratin. Och vi har anledning att vara oroliga...

"Den smutsiga valrörelsen gör dessvärre Ryssland till en skendemokrati",

skriver Birgitta Ohlsson (fp).

12 kommentarer:

Sokrates sa...

I Ryssland röstar ca: 75% av väljarna och en då anses mindre demokratiskt än Polen samt USA där endast 50% av väljarna röstar, i bästa fall......
VAD SÄGER MAN TILL HÖGERNS NISSAR?

Kommer någon ihåg fuskett då Bush valdes?
Någon?

Sokrates sa...

Om Hotet från Ryssland
Varför gjorde inte sovjet detta då de kunde?
Precis efter andra världskriget hatades Sverige av Engelsmännen samt USA!
USA beslagtog Svenska bolag registrerade i USA!
Då kunde sovjet attackera Finnland samt Sverige.....
Ni Ryss hatare snackar skit dagligen....
Hur mycket av detta har ni i er?
Tänk om Tyskarna anfaller Sverige för att komma åt naturen?

Lennart Nilsson sa...

Tja, i Nordkorea röstar alltid 100% och jag har för mig att i Enver Hoxhas Albanien valdeltagandet någon gång var uppe i 101%. Vad man än tycker om hur rösträkningen i Florida år 2000 gick till, så var det ju ändå oppositionens kandidat som vann... För övrigt så är alla tyskar hjärtligt välkomna att njuta av vår vackra svenska natur.

Sokrates sa...

Visa menar att tolerans är kännetecken på demokrati, men är det så?
USA visar oss att de vägrar tolerera nationer som inte stödjer deras sak!
Nu säger USA anhängarna att demokrati är lika som tolerans, men gäller det för alla?
För mig är demokrati en styrelse form och kan även vara intolerant!
Så som Nordkorea/USA!

Sokrates sa...

Ni liberaler har gjort det tidigare så varför inte nu?
Vist är Tyskarna välkomna, det har de alltid varit ju....
Och i alla uni-former!

Lennart Nilsson sa...

Uniformer..? Ja, vi liberaler är toleranta när det gäller sexuella minoriteter.

Sokrates sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Sokrates sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Sokrates sa...

fegisar.....

Lennart Nilsson sa...

Sokrates,
vi modererar kommentarer som är rasistiska, innehåller grova sexuella anspelningar, förolämpar enskilda eller innehåller grovt språk. Dina inlägg platsade i nästan alla kategorier.

Andrej sa...

Till Birgitta Olssons kännedom:

1. Den 15 november har OSSE skickat en request till Ryska valkommissionen om att organisationen ville skicka sina valobservatörer. Dagen därpå (16 november) skickar ryska valkomissionens ordförande en brev där det tydligt står att samtliga observatörer är välkommna och kommer att få nödvändiga dokument för visum.

2. Samma dag (15 november) skickar organisationen en protest (!!!) att ryska sidan vill inte ge observatörerna visum (!!!) och bojkottar valet.

Båda brev visades flera gånger på rysk TV, i Sverige får vi se endast det som den pro-amerikanska ryss-hataren (sedan lång tid tillbaka fast har gjort förmögenhet på ryska pengar - Vostok Nafta, någon som minns?) Calle "Hypocrate" Bildt vill att vi ska se. Han har ju gjort allt för att minska Rysslands ekonomisk utveckling - t.ex. hans aktivt arbete att det inte blir något av Rysk-Tyska olje pipeline. Alla hans inlägg och hela hans blogg är ju en enda rysshatarsmörja som är ju helt vansinnigt. Ju svagare Ryssland blir, ju gladare och "snällare" är europeer. Fy skäms!!! När Ryssland var på knäna och hela folket led, jo då var ju allt bra, då, under Jeltsin-tiden var ju demokratin i topp. När oligarkerna våldtog öppet landet - ju då var USA och Europa nöjda. Men så fort mitt

3. Även efter att vissa "observatörer" (politikaner skulle jag kalla dem) bojkottade valet, kom det ändå 300 observatörer. (Enligt väseteuropeiska tidningar - knappt 100). Det som är märkligt är att på ryska kanaler jag såg dessa observatörer som var jättenöjda med valet och på presskonferansen har dem bytt åsikt 360 grader. DET är västerlänsk dubbelmoral.

Senare i ryska nyheter berättade amerikanska (!!!!) politologer att dessa observatörer alltid lyder USAs Secretary of State.

Så snälla! Alla ni ryss- och Putin hatare! JAg är själv därifrån och har släkt där, och Ryssar är inte indoktrinerade idioter som blindt följer en "despotisk KGB-agent som hotar fria världen". Läs på olika sidor av barikaderna.

Och du Birgitta. Förolämpa inte min ledare som har bl.a. höjt min morfars pension (som var med i Andra Världskirget och spillde sitt blod för fria världen medan alla vet att varannan tysk pansarvagn var tillverkat ur svensk stål) från 2000 rubel till 8000 rubel på 3 år!!!

Tänk om FP skulle fyrdubbla pensionen till sina pensionärer, visst skulle ni få stöd av dem! Det är ditt eget folks bästa man ska sträva efter och inte lägga näsan i blött och lägga grund till konflikter mellan två nationer som har lång gemensam historia och vänliga (innan Calle Bildt) relationer.

Lennart Nilsson sa...

andrej,
för att sammanfatta ditt inlägg:
1)Rysk TV visar brev där det står att valobservatörer är välkomna
2) Rysk TV visar valobservatörer som är jättenöjda med valet
3) Rysk TV intervjuvar politolog som hävdar att de som kritiserat valet lyder under USAs utrikesminister

Det är väl kanske det som ändå är problemets kärna...

Jag önskar verkligen att du hade rätt i att Calle Bildt skulle motarbeta gasledningen...