lördag 1 december 2007

Misshandel på Samskolan i Saltsjöbaden

Förra fredagen den 23 november misshandlades en 13-årig flicka av en fyra år äldre kille på Samskolan i Saltsjöbaden. Enligt Dagens Nyheter försökte elever få skolans rektor att polisanmäla händelsen, helt förgäves.

- Skolledningen har inte alls tagit eleverna på allvar. De har blivit nonchalerade och gått ifrån möten med den biträdande rektorn gråtande, säger Erik Sundkvist, lärare på Samskolan.

Först i torsdags fick polisen kännedom om händelsen, genom att en förälder gjorde en polisanmälan. Enligt rektorn handlar det bara om elever som kommer "i luven på varandra".

Det är aldrig bra att ledningen för en skola inte tar våld och kränkningar på allvar. Elever måsta ha samma skydd som alla andra medborgare, även när de är i skolan. Om någon utsätts för en misshandel måste skolan ingripa och göra en polisanmälan!

Det är som utbildningsminister Jan Björklund (fp) säger:
"allt som är brottsligt utanför skolan är givetvis brottsligt även i skolan."

Eller Nackas utbildningsnämnds vice ordförande Monica Brohede Tellström (fp):

"en skola som polisanmäler våld och hot visar att den inte tolererar det. Det är positivt, det visar att det är en trygg skola. "

Se DN

1 kommentar:

Arne sa...

Misshandel/ försök till misshandel lyder under allmänt åtal. Polisen är skyldig att ta upp anmälan från envar, och starta en utredning.
Alltså; vänta inte på en slö och inkompetent skolchef, utan anäl själva. Ett telefonsamtal till farbror Polisen räcker långt !! Kör hårt !!
Mvh,
Thomas