torsdag 30 augusti 2007

Modiga Birgitta

Modiga Birgitta Ohlsson besöker Zimbabwe, och skriver på brännpunkt i SvD att vi måste stoppa helvetet i landet. Ett land som en gång var Afrikas kornbod, där det fanns ett hopp om demokrati, framsteg och frihet, har störtats i djupaste misär och slaveri av tyrannen Mugabe. Det är verkligen hög tid att vi i väst ser till att få bort honom från makten och in i en fängelsecell! Som vanligt protesterar diktaturkramarna på vänsterkanten, ni vet de som tyckte det var bättre i talibanernas Afghanistan, för att inte tala om Maos Kina.

Uppdatering: Samma bloggare , som anklagar oss liberaler för allt ont från utrotandet av nordamerikas indianer till Idi Amins regim och folkmordet i Rwanada, har även andra konstiga funderingar:
"Och skulle vi mot allt sunt förnuft få en yrkesarmé är det väl risk att borgarna sätter in den mot folk som utövar sina demokratiska rättigheter. I alla fall verkar ju folkpartisten Johan Pehrson vara lagd åt det hållet. Sånt har ju gjorts förut. Ådalen 31."
Just det... Johan Persson... ni vet han från Örebro... vill egentligen använda armén för skjuta ner demokrater... :-)

5 kommentarer:

Anders_S sa...

Varför ljuger du/ni om mig? Kallar mig för diktaturkramare. Mina politiska kamrater Zimbabwe arbetar inuti oppositonen MDC. Om du/ni hade läst länkarna i mitt inlägg hade du/ni förstått det och sluppit klanta dig/er. Och de flesta av dem har någon gång fängslats av Mugabe.

Jag tillhör en socialistisk riktning som alltid varit mot Stalin och Sovjetsystemet, som har förföljts för det (exempelvis fängslats på Cuba) och mördats för det. Och du har mage att kallla mig diktaturkramare. En ursäkt vore på sin plats. Offentligt på er blogg och som en kommentar på min blogg.

Vi är anhängare av flerpartisystem och mycket anat som kanske skulle förvåna.

Anders_S sa...

Förresten är det inte modigt att leka Lill-Bush. Det är fegt.

Lennart Nilsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lennart Nilsson sa...

Anders när du på din blogg inte vill att det ska undervisas om Stalinismens brott utan istället anklagar liberaler för allehanda brott mot mänskligheten så undrar jag verkligen var du hör hemma:
----------------------------------
Åsa Linderborg kängar till stalinliberalerna i en artikel i Aftonbladet:

Den nya högerregeringen har dock fallit för frestelsen att politisera historien för egna syften. Alltså har man nu – efter idog lobbyverksamhet från bland andra UOK, Upplysning om kommunismen, knuten till näringslivets tankesmedja Timbro – ålagt alla skolor att ”informera” eleverna om kommunismen. Det illa dolda syftet är att giftstämpla all vänster. Idén om alla människors lika värde och att medborgarna ska dela lika på arbetet, makten och ägandet ska – om UOK får tolkningsföreträde – göras synonymt med diktatur och blodbad. Ansvariga för kampanjen är Forum för levande historia, en myndighet som till sitt uppdrag liknar de propagandacentraler som finns i just de samhällen man varnar för.
Kjell Albin Abrahamsson artikel har jag tidigare kommenterat i mitt inlägg Stalinismens brott på tapeten.

Nu visar Linderborg på att det hela är ett propagandaspel från den ruttna borgerliga regeringens sida. En liberal, nyliberal regering som vi istället borde ställa till svars för alla övergrepp som begåtts i liberalismens namn. Exempelvis de tidigare militärdiktaturerna i Chile, Argentina, Uruguay, Brasilien, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Honduras, Spanien, Portugal, Grekland, Turkiet, Filippinerna, Indonesien, Uganda, Centralafrikanska republiken, de tidigare apartheidregimerna i Sydafrika och Rhodesia (Zimbabwe), apartheidregimen i Israel och många fler militärdiktaturer över hela världen.

De är alla resultatet av den liberala ideologin. Precis som koloniseringen av Afrika inklusive medföljande folkmord och efterföljande apartheid, folkmorden i Indonesien och Rwanda eller mördandet av majoriteten av indianer i Nordamerika är liberalismens ansvar. Vietnamkriget, spanska inbördeskriget och de flesta andra krig i modern tid är också resultatet av liberalismens brott mot mänskligheten.
När får vi en upplysningskampanj om liberalismens brott? Det börjar bli dags för en sån.

Lennart Nilsson sa...

Folkpartisterna är överallt...