fredag 27 juli 2007

Nackabo ny Telia-VD

Lars Nyberg, som numera bor här i Nacka, föreslås bli ny VD för Telia. Han har tidigare lett bl.a. Philips Semiconductors och NCR, i båda fallen ytterst framgångsrikt.
Att vi har en stark telekomoperatör i Östersjöregionen är mycket viktigt för vår konkurrenskraft. Dels har det växt upp mängder med företag runt Telia, med kompletterande erbjudanden eller som underleverantörer, en del av dessa har tagit steget ut och blivit globala spelare i sin nisch. Jag tror också att det är en fördel att den viktigaste delen av vår infrastruktur styrs från Stockholm och inte från London, Paris eller Madrid.
Det kan inte vara någon lätt uppgift att leda ett gammalt statligt monopol på en ytterst konkurrensutsatt, globaliserad marknad, som också präglas av snabba förändringar både kommersiellt, legalt och tekniskt. På plussidan har ju Telia trots allt både hög kompetens och en stark marknadsbas. Själv har jag bytt till Telia på min privata mobil och är otroligt nöjd. Bäst teckning och väldigt lite störningar. På jobbet använder vi Spring Mobil, som roamar på Comviq. Det är ett skämt. Man behöver inte komma långt utanför tullarna för att tappa täckningen och även inne i stan måste man försöka många gånger innan man kan ringa, de som försöker ringa upp får oftast tala med en telefonsvarare. Så lycka till Lasse, och fortsätt att hålla en hög kvalitet.
Artiklar: DN, DN2, SvD(E24)

1 kommentar:

soren sa...

Springmobil är verkligen under all kritik.Maken till dålig täckning och
konstanta problem med avbrutna samtal har jag aldrig upplevt.