måndag 29 april 2013

Ministerbesök

Idag hade Folkpartiet i Nacka äran att ha Birgitta Ohlsson, EU-, demokrati- och konsumentminister på besök. Dagen inleddes med besök på Nacka Gymnasium som har ett samhällsvetenskapligt program med internationell inriktning. Inför drygt 150 elever höll Birgitta ett brinnande anförande om värderingar, demokrati och att vi alla har ett ansvar att säga ifrån när mänskliga rättigheter kränks. Eleverna hade förberett frågor och det blev en mycket intressant diskussion och Birgitta fick väldigt varma applåder efteråt.
Därefter en kort fika med några lärare på programmet som berättade engagerat om utbildningen som bland annat inkluderar studieresor till Bryssel och Genève.
Självklart var även LUF på plats under förmiddagen, bra jobbat!

Tjejverkstan är en fritidsgård enbart för tjejer, en frizon som syftar till att stärka unga tjejers självkänsla. Här är tjejer mellan ca: 12-19 år välkomna och man har en rad aktiviteter att välja emellan, alltifrån armbrytning till filmvisningar och coachning. Här fick Birgitta en rundvisning och ett par av tjejerna som vistas på Tjejverkstan berättade öppenhjärtat om hur mycket Tjejverkstan betytt för dem och deras personliga utveckling.

Dagen avslutades med lunch i Nacka stadshus där Annika Londono, Nacka kommuns internationella samordnare berättade om kommunens internationella samarbeten.
En väldigt givande dag med många spännande möten och nya lärdomar. Tack till Birgitta för att fick chansen att visa dig en del av det Nacka har att erbjuda.


Inga kommentarer: