onsdag 30 mars 2011

Nu är tålamodet slut!

I SvD idag har en stor mängd läkare, varav många specialister, gett uttryck för allas vår frustration över regeringens (läs moderaternas) extrema långsamhet, när det gäller att rätta till de uppenbara bristerna i sjukförsäkringsreformen. Det finns anledning att lyssna till dem, som dagligen möter och behandlar de sjuka människor, som det svenska välfärdssystemet lämnar åt sitt öde. Denna senfärdighet överskuggar snart helt det som blev rätt med reformen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men herregud, det var ju detta ni ville ha! Och, om inte en majoritet av svenska folket, ändå tillräckligt många. Frågan var på ett mycket tydligt sätt uppe i slutet av valrörelsen. Alltid hette det från borgerligt håll att detta nya system var så mycket bättre än det gamla, där sjuka påstods lämnas utan hjälp! Varför röstade ni på detta om ni nu säger att man ska ta dessa läkare på allvar? Varningsropen fanns redan då, övertydliga!

Anonym sa...

Ni har ju själva bäddat då får ni väl ligga lite knöligt. Hur fasen kan man blir så korkad att man först är med och röstar igenom något för att sen säga att det får vara nog. De sjuka i samhället får ingen hjälp, de utförsäkras för att bättra på statistiken och inget annat. För ni kan väl ändå inte inbilla er att folk blir friskare, bara för att de kastas ut från FK. Ingen kan väl vara så dum så den kan tro något sånt. Nej, vill ni ändra på det ni själva varit med och beslutat om, så visst gör det. Fast det tror jag inte att ni gör utan ni håller nog med övriga partierna i alliansen. Dock är detta så fel, så fel, för ingen människa i detta land som blir sjuk verkar ha rätt till sjukpeng. Allt för att er sk arbetslinje ska fungera, men det gör den inte, ingen blir friskare av er politik!

Kraxpelax sa...

när lammen tystnar