tisdag 17 november 2009

Flyktingbarn

Hur tänker politikerna i Vellinge egentligen? Är man så egoistisk så att man inte kan bry sig om andra? Generositet och solidaritet verkar inte finnas i Vellinge-politikernas ordlista. Tyvärr finns det fler kommuner som tänker likadant eller rättare sagt inte tänker alls.
Nu i kväll har Social- och äldrenämnden i Nacka fattat beslutet om att skriva avtal om att ta hand om 10 flyktingbarn. Det känns skönt att vi i Nacka ser det som en självklarhet att ställa upp för andra. Fram för mer mångfald, det är en tillgång!

4 kommentarer:

ushguli sa...

Hur tanker du egentligen? Om "mangfalden" ar en tillgang skall du val vara glad att Vellinge inte vill ta del av den, da blir det ju mer over till er i Nacka. Nu kan ni ju ta hand om inte bara tio "barn" - ni kan saker fa Vellinges ocksa?

Anonym sa...

Hur tänker du själv? Har du fantasi nog att föreställa dig hur det är att skicka iväg sitt barn till en ensam och osäker framtid i ett annat land? Och att du trots allt väljer det för att barnet ska överleva, slippa svälta eller gå ut i krig? Tror du man gjorde så, om det fanns andra mänskliga val?

Kraxpelax sa...

Uppdatering. Sanningen om psykvården. Detta MÅSTE komma fram och slå igenom. På den här punkten ger jag mig ALDRIG!!!

- Peter Ingestad, Solna

Fredrik sa...

Det är skönt att ni i nacka tar ert ansvar redan nu... Värmdö välkomnar er :) Fler kommuner borde ta sitt ansvar.