lördag 20 december 2008

Nackas seniorer

Socialstyrelsen har gjort en stor undersökning om äldreboenden där man bla har mätt hur nöjda pensionärerna är med maten, delaktigheten, personaltätheten. I Stockholms län är förutom Nacka även Salem, Botkyrka och Ekerö i topp med ett högt nöjd-kund-index. Järfälla och Sundbyberg har däremot bottennoteringarna i undersökningen om man jämför kommunerna i länet.
En orsak till att Nackas seniorer har det relativt bra är att Nacka ständigt gör kvalitetskontroller och att dessa även följs upp. Alla kan dock inte få allt man vill, så visst finns det de som är missnöjda. Ett exempel är att alla som vill bo på det nyöppnade populära äldreboendet i Ektorp kan inte kan få plats där.
Maten har seniorerna haft synpunkter på. För många är det stora problemet att man inte har sällskap vid matbordet. Det är bara att se till mig själv att jag äter bättre när jag har sällskap. (Jag har själv ätit en senior-matlåda och tyckte det var riktigt gott.) Måltidsprojektet som startade i mindre skala för något år sedan har utökats. Restauranger har haft särskilda öppettider och erbjudanden för just seniorerna och det har fått flera positiva effekter. Seniorerna får nu anledning till att till en restaurang, få matsällskap och restaurangerna får kunder!

Inga kommentarer: