måndag 1 december 2008

Försvar eller FRA?

FRA:s spionlag kommer att kosta oss konsumenter mellan 2500 och 3700 kr/år. För branschen så kommer det att krävas investeringar på 16 miljarder plus driftskostnader. Bara lagringskostnaden kommer att uppgå till mellan 760 miljoner och 1,1 miljarder/år. Till detta kommer de kostnader som drabbar skattebetalarna direkt i form av investeringar hos FRA och anställning av en massa snokar för att läsa våra e-mail och lyssna på våra samtal.

Är detta väl använda pengar? Vore det inte effektivare att förbättra vårt försvar med t.ex. nya stående armébataljoner som inte behöver ett år på sig för att mobilisera och som kan fungera mot både ryssen och al-qaida? För vad spelar det för roll att vi lyckas läsa ryssarnas e-mail, där de skriver att de ska invadera Sverige, om vi ändå inte kan göra något åt det?

Skrota FRA-lagen!

Se DN, SvD

3 kommentarer:

Joacim sa...

Tack fp. Men nu när de sista motståndet verkar ha resignerat i riksdagen, "whatever the cost", hur tar vi oss vidare? Ska vi alla bli tvungna att rösta pp eller finns det någon liten vinkel vi missat att förmedla som skulle få skutan att vända?

Fredrik Antonsson sa...

Bra skrivet, bäste Alliansbroder...

Lars-Erick Forsgren sa...

ja, skrota FRA-lagarna (se Marks genomgång nu 9 dec) och stoppa IPRED. Liberaler måste stoppa den rättsröta som IPRED innebär.