torsdag 2 oktober 2008

Vilka partier står för frihet i Europaparlamentet?

Inför stundande (ja, ja sitt ner det är sju månader kvar), Europaparlamentsval kan det vara intressant att se vilka ledamöter och partier som har röstat för frihet och vilka som har röstat för att den ska inskränkas, i det här fallet när det gäller Telekomdirektivet. Det är la quadrature du net, som har använt en proramsnutt för att plocka ut informationen ur annars ganska ogenomträngliga omröstningsprotokoll.

Bara tre av de svenska ledamöterna får godkänt, vänsterpartisterna Eva-Britt Svensson och Jens Holm samt Folkpartiets Olle Schmidt.

Om man tittar på partierna så ser topplistan ut som nedan:
- Vänsterpartiet 84,5 poäng
- Folkpartiet 82 poäng

- Junilistan 56 poäng
- Socialdemokraterna 54,8 poäng
- Kristdemokraterna 51 poäng

- Moderaterna 45,4 poäng
- Centerpartiet 42 poäng

Tack vare de vänsterpartistiska och folkpartistiska ledamöterna så blir Sverige bäst av alla länder med ett snitt på 56/100. Hade det varit för t.ex. de moderata och centerpartistiska så hade vi hamnat i bottenträsket tillsammans med länder som Polen och Slovakien!

Hittat hos Oscar Swartz.

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Nu gällde detta "bara" Telecomdirektivet, men i alla fall.
Aldrig trodde jag att vänstern skulle hamna på samma planhalva som fp. Å andra sidan trodde jag aldrig heller att fp skulle hamna på fel sida som betr FRA-lagen...

Men Olle Schmidt har tydligen en bätre kompass än riksdagsledamöterna. Så har han också tackat mig för de, i hans mening, värdefulla synpunkter o information som jag då och då tillställt honom betr FRA.

Och så är han en förespråkare för personval, trots att han råkade illa ut senast just pga personval. Det är rakryggat!

I rapporterna från partirådet får vi veta om det finns några andra rakryggade liberaler kvar i den skaran. Blir intressant...

Lennart Nilsson sa...

...ja, det blir mycket intressant. Och Olle är en hedersman.