onsdag 20 augusti 2008

Ta chansen Björklund!

Jag skrev i morse om Thomas Bodströms debattartikel i DN om FRA-lagen. Nu har jag funderat lite mer om vad det här innebär.

Det är signifikant att Bodströms argumentering i sakfrågan är väldigt lik Birgitta Ohlsson i den debattartikel som hon skrev i somras. Det handlar givetvis till stor del om taktik från sossarnas sida. Men samtidigt markerar artikeln signal om att man är beredd att göra upp med åtminstone Folkpartiet i denna fråga. Det skulle handla om att dra tillbaks lagen, eller åtminstone skjuta upp ikraftträdandet, och noggrannare undersöka integritetsaspekterna. Det här är en hand, om än fäst vid Thomas Bodström, som Jan Björklund bör ta tag i. En sådan uppgörelse skulle visa på mod och ansvarstagande, vilket alliansen definitivt behöver. För att se till att lagen dras tillbaka krävs det att s+v+mp+4 borgerliga har samma yrkande. Sannolikheten för detta verkar vara förvånansvärt hög, åtminstone om sossarna låter Camilla Lindberg eller Birgitta Ohlsson lämna in motionen.

Om Folkpartiet tillräckligt tydligt markerar sitt ställningstagande så borde det gå att få resten alliansen med sig. Om Reinfeldt ser att det finns ett stöd i Rikdagen för att dra tillbaks lagen så vore han ju väldigt, väldigt dum om han fortsatte med sitt halsstarriga beteende. Det vore ju inte bara självmord av honom att ställa en kabinettsfråga i en fråga där han möter massivt motstånd från en majoritet av svenska folket, inkluderande ett stort antal av hans egna partikamrater, det vore också otroligt korkat.

Många har reagerat på den opportunism som Bodström och sossarna har visat i frågan Man litar inte på att sossarna kommer avstå från att driva igenom lagen om de kommer tilbaks efter vallet 2010. Men just nu är just nu, att spekulera i vad som kommer att hända sen tar fokus från det som måste göras på kort sikt.

Så Janne: Ta chansen - Rädda alliansen!
Börja gärna med att läsa Mark Klambergs artikel i Liberal Debatt.

Uppdatering: Också centern börjar röra på sig i den här frågan. Visserligen förefaller idén om att separera svensk från utländsk trafik svår att genomföra i praktiken, utan att först genomföra någon form av övervakning. Men, de borde väl kunna dra tillbaks lagen för att utreda den saken åtminstone.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , _

Mark skriver som vanligt briljant om detta, liksom Pophöger, Fritänk, HAX, Mina moderata karameller och Farmor Gun.

3 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Problemet är att många, inkl jag, är mycket skeptiska till sossarnas inställning, som ju mest är opportunistisk. Att lite på dem känns obehagligt och osäkert.
Men, kan man manövrera som tänkt i riksdagen, så OK.
Dvs så att lagen rivs upp och både FRA o underrättelsefrågan utreds från noll, utan låsningar till den lag som ännu inte trätt ikraft.

Dock, är rädd att centerns senaste utspel kan locka över ngn nej-sägare och spräcka fronten. I så fall har Reinfeldt o Co lyckats.

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

I LOVE YOU sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,情色論壇