onsdag 30 juli 2008

Satsa på människors skapandekraft

Under de första 21 månaderna som Folkpartiet och alliansen styrt Sverige så har antalet jobb på den reguljära arbetsmarknaden ökat med 217 000 enligt Arbetsförmedlingen. Det innebär 340 nya jobb varje dag! Aldrig tidigare i Sveriges historia har så många nya, riktiga jobb skapats på så kort tid. Här i Nacka så har antalet arbetslösa minskat med 35%, ja ungdomsarbetslösheten med hela 63%. Idag är bara 77 ungdomar i Nacka och 19 i Värmdö arbetslösa, av dessa är 3 resp. 4 långtidsarbetslösa. Dessa resultat har främst uppnåtts genom att arbetsmarknadspolitiken lagts om från att dölja arbetslösheten till att faktiskt se till att människor får arbete. En annan viktig åtgärd har varit jobbskatteavdraget som gjort det lönsammare för främst låginkomsttagare att arbeta.
Den globala ekonomin är nu på väg in i en lågkonjunktur, det innebär att vi måste öka takten i arbetet med att förändra och förbättra Sveriges ekonomi. Annars riskerar vi att många av oss en morgon inte har något arbete att gå till.
Folkpartiet vill göra detta genom att satsa på företag och företagande, på utbildning och välutbildade människor och på att fler ska bidra genom eget arbete så att färre tvingas leva på bidrag.
Genom att sänka bolagsskatten, ta bort dubbelbeskattningen för aktiebolag och reformera de orättvisa fåmansbolagsreglerna så blir det lönsammare att starta och driva företag. Genom att satsa på att ta bort krångel och onödiga regler blir det också lättare. Genom att införa Euron i Sverige så att vi har samma valuta som 80% av våra exportmarknader så minskar vi risker och kostnader för företagen.
Genom att sänka den statliga inkomstskatten så att ingen betalar mer än 50% i marginalskatt och höja brytpunkten så att människor med vanliga inkomster bara betalar kommunlaskatt, så blir det lönsammare att utbilda sig. Genom att satsa på kvalitet istället för kvantitet i utbildning och forskning så ser vi till att vi kan konkurrera internationellt.
Genom att fortsätta med ett tredje steg i jobbskatteavdraget så blir det ännu lönsammare att arbeta främst för låg- och medelinkomsttagare.
Genom att satsa på människors skapandekraft så skapar Folkpartiet ett bättre Sverige för alla.

Se SvD, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN, DN1, DN3

Inga kommentarer: