tisdag 29 juli 2008

Finns det någon kroppsdel kvar att skjuta sig i?

Frågan är om det finns någon kroppsdel kvar för FRA och dess försvarare att skjuta sig i efter att FRA-chefen Ingvar Åkesson egenhändigt gav myndigheten ett nackskott i går genom att JK-anmäla bloggaren Henrik Alexandersson.
En av FRA-lagens mest aktiva försvarare, den moderate riksdagsmannen och ex-officeren Göran Pettersson försvarar Ingvar Åkessons agerande med att Ingvar Åkesson "har i sin långa statliga karriär varit såväl domare som rättschef vid försvarsdepartementet så han torde veta vilka chanser han har för att vinna framgång med sin anmälan."
Pinsamt nog, både för FRA, Ingvar Åkesson och Göran Pettersson så har anmälan skickats till fel myndighet...
Koll? Knappast! Bidrar det inträffade till förtroendet för FRA? Asgarv...

Se SvD, SvD1, SvD2, SvD3, DN, DN1, HD, AB, IDG, Expressen, Sydsvenskan

5 kommentarer:

Farmorgun sa...

Finns det någon kroppsdel kvar frågar du i rubriken. Första bästa tanke var naturligtvis huvudet, men sen slog det mig att det är tappat för länge sedan, så du har nog rätt. Göran Pettersson som du nämnder bor i vår kommun där vi har en lokal debatt i Norrtelje Tidning. Nu befinner sig Göran Pettersson, tjänstledig (?) överstelöjtnant, och Johan Westerholm, kapten i reserven på var sin sida om FRA-muren och jag har ställt frågan på min blogg om det är tänkbart att de skulle kunna prata med varandra, eftersom det verkar som JW vet något om den lösning som man valt i Tyskland där skyddet för medborgarna är mycket starkare än här i Sverige.

Lennart Nilsson sa...

Den tyska lagen har åtminstone blivit godkänd av Europadomstolen, medan den brittiska (som liknar den svenska) som bekant inte blivit det.

Farmorgun sa...

Har du uppmärksammat att Gunnar Andrén har en längre artikel på debattsidan i Norrtelje Tidning idag under rubriken "FP var vakna när bloggvärlden sov", länk här
http://www.norrteljetidning.se/site/page/1290?nid=5111997
Det är främst med adress mot mig som GA är i ansen, men jag undrar vad Centern säger om uppgiften att deras "räddningsaktion" i själva verket kom från folkpartiet?

Lennart Nilsson sa...

Tack!
Ja, vad ska man säga... Kanske inte ett av GA:s mest lysande alster. Huruvida det var fp eller centern som var mest aktiv när det gäller att göra lagen mer aptitlig låter jag vara osagt, det bästa hade varit om de två partier som kallar sig liberala hade gått ihop och stoppat lagen! Förhoppningsvis kommer Gunnar också att välja rätt sida när frågan kommer upp igen i höst.

Farmorgun sa...

Då är vi minst två som hoppas ;-)