onsdag 6 februari 2008

Spännande fullmäktige i måndags!

I måndags kväll blev det riktigt intressant och spännande på kommunfullmäktige. Det berodde bl.a. på att vi för en gångs skull hade riktigt mycket publik! Att de dessutom applåderade och buade hjälpte också till att höja stämningen. Det var de boende i Sickla, som hotas av förslaget att bygga ut Järlaleden till 4 filer, och boende vid Kyrkviken och Järlasjön, vars närmiljö hotas av förslaget om att bygga en reningsbassäng i Kyrkviken. Bägge dessa frågor styrs av det första ämnet för dagen, genomförandeavtal och detaljplan för Sickla köpkvarter.
En tydlig skiljelinje visade sig mellan den högerkristna majoriteten på den ena sidan, och oss liberaler, tillsammans med övriga partier, på den andra. Tyvärr vann m och kd med minsta möjliga marginal 31-30, och därmed valde man en lösning som ger sämre trafikmiljö, sämre kollektivtrafik, sämre boendemiljö och att en av centrala Nackas finaste platser, Kyrkviken, förstörs, allt för att minimera det bidrag som exploatören behöver bidra med.
Under debatten fick kommunstyrelsens ordförande, Erik Langby, frispel och började dra upp tidigare SSU-ordföranden Ardalan Shekarabis tidigare förhavanden i SSU, istället för att diskutera sakfrågan. Visserligen bor Ardalan i Sickla, så jag vet inte om det Erik menade var att eftersom Ardalan tidigare hade fifflat med SSU:s medlemssiffror så förtjänar inte han (och hans grannar) bättre än att få en fyrfilig väg genom vardagsrummet... Långt under bältet!
Det blev också en spännande debatt om vänsterpartiets förslag om att lägga in feministiskt självförsvar på skolschemat. Skiljelinjerna i debatten gick rakt igenom partierna, och det slutade med en återremiss.

Se NVP, NVP1

Inga kommentarer: