lördag 9 februari 2008

Allas rätt till en framtid


Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm (fp) och socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) skriver idag på DN Debatt om vikten av att polisen och socialtjänsten samarbetar för att se till att barn som skolkar kommer tillbaks till skolan. Skolminister Jan Björklund har redan börjat förbereda en lagändring som gör det möjligt för polisen att tvångshämta elever som hållit sig borta från skolan under längre tid.
Nu kommer givetvis en massa vänstertyckare att förfasa sig över dessa förslag, de kommer att klaga på tvång och batonger, och hävda att man ska locka tillbaks eleverna med motivation och kramisar.
Vilket är totalt nonsens. Om eleverna inte finns i skolan utan hos Hells Angels så är det svårt att sätta in motivationen. Nej, börja med att se till att polisen och socialen samarbetar, så att ungen kommer tillbaks till plugget, sen kan man kanske börja diskutera orsakerna till skolket, och se vad som behöver göras, vilken hjälp man behöver sätta in, om det handlar om hemförhållanden eller mobbning eller något annat.
För faktum är, om vi inte gör någonting så dömer vi dessa skolkande ungdomar till ett liv i utanförskap, missbruk och kriminalitet. För en liberal så har vi alla ett ansvar för att detta inte får hända någon medmänniska.
Det är därför man blir så förfärad över vänsterns velourcynism!

Se DN, SvD, SvD1, AB

Inga kommentarer: