fredag 4 januari 2008

Förmynderi

Mattias Svensson efterfrågar nomineringar till titeln "Årets förmyndare 2007". Min favorit är självklart Thomas "det [är] så oerhört mycket viktigare att skydda de unga tjejerna och killarna, jämfört med någon slags informationsfrihet. Det väger inte ens lätt. Det väger ingenting" Bodström, som efter en lång karriär som Sveriges mest repressiva justitiminster någonsin, nu i opposition vill gå ännu längre och bl.a. kräver obligatoriskt fängelsestraff för innehav av nakenbilder på sig själv (åtminstone om man är under 18 år).
Man hade ju verkligen hoppats på att en ny icke-socialistisk regering skulle göra upp med sosse-förmynderiet, åtminstone tror jag att det var därför många röstade på alliansen. Tyvärr har det inte blivit så, framförallt kristdemokraterna har satt sig på tvären. De vill t.o.m. behålla filmcensuren. Mesta förmyndaren i regeringen är folkhälsominister Maria Larsson (kd), som lagt en rad förslag för att hindra människor att leva som de själva vill. Men det finns förmyndare även i moderaterna och centern.
Tänk om vi kunde få fler politiker som förstod att deras uppgift inte är att förbjuda allt de inte tycker om, utan att se till att ta bort hinder för att alla människor ska få göra, tycka och tänka precis som de själva vill (så länge det inte skadar andra människor, djur eller naturen)!

Inga kommentarer: