tisdag 11 september 2007

En liten, liten satsning på framtiden...

Så fick då centerministrarna någonting att hålla presskonferens om inför höstbudgeten, den s.k. klimatmiljarden. Visserligen på tre år, så jag antar att de kommer att hålla samma presskonferens två gånger till. En miljard på tre år är ungefär 0,03% av statsbudgeten eller 3 kr för varje svensk och månad. åtgärderna är inte heller sådana att de lär kunna påverka klimatet.
Trots allt så är det ju statens inkomster, i form av ekonomiska styrmedel, som påverkar utsläppen, inte en presskonferensmiljard. Nu verkar det ju som tur är vara så att regeringen kommer att höja koldioxidskatten. Vilket borde vara det man håller presskonferens om. Göran Hägglund (ni vet han KD-killen) måste nu försöka förklara varför han innan valet lovade att sänka bensinpriset med 1,30, detsamma gjorde moddsen fast inte lika mycket.
Se DN och SvD. PJ Anders Linder är inte så intresserad av att det förs någon klimatpolitik över huvud taget.
Uppriktigt sagt varför inte göra klimatfrågan till en offensiv fråga för alliansen, genom att komma med åtgärder som inte bara är kosmetiska. Varför inte höja energiskatterna rejält och satsa de pengarna på järnvägar och kollektivtrafik. Eller ett borttagande av värnskattten...

Inga kommentarer: