måndag 20 augusti 2007

Släpp prestigen!

...och Hallandsåssoppan bara fortsätter... Nu senast är det DN som rapporterar om nya problem och förseningar, och de boende orkar inte längre bry sig... Inte ens Banverkets projektledare Håkan Asmoarp har en aning om hur det kommer att sluta:
"– I dag är 46 procent av tunnlarna byggda. Bedömningen är att vi nu ligger sju månader efter tidsplanen. Ambitionen är att jobba ifatt det men det är svårt att bedöma om vi kan det, säger Asmoarp. Han vågar därför inte säga om tunneln verkligen står klar 2012 eller om kostnaden håller sig inom de beräknade 7,5 miljarder kronorna."

Allt detta för en tunnel som inte ens behövs! Snälla regeringen, är det inte dags att släppa prestigen och avsluta detta vansinniga projekt. Lägg pengarna som ni sparar på en tunnelbana till Nacka istället. Den inte bara behövs, den skulle gå igenom solitt urberg!

1 kommentar:

stromsjo sa...

Jag tror inte den interregionala järnvägstrafiken i syd- och västsverige har någon större nytta av t-bana till Nacka. De geologiska förutsättningarna på plats är jag inte kompetent att bedöma, vilket jag nog har gemensamt med de flesta som uttalar sig i den här frågan.