söndag 19 augusti 2007

Ny energi för alliansen!

Det stora ljusblå hoppet!

En ny sifo ger alliansen lite bättre siffror. Alltid något att glädja sig åt. Inte minst att KD (tillfälligt?) har tagit sig upp ur bottenträsket. Nu kanske man inte ska fästa så stora förhoppningar vid en enstaka mätning utan faktiskt försöka se vad man kan göra för att åter vinna svenska folkets hjärtan. Mycket som hänt på sistone har ju tyvärr inte direkt pekat i den riktningen. SvD och DN. Att Sverigedemokraterna ökar när Sossarna minskar är illustrerar också kur grundfalskt Mona Sahlins tal om SD som ett högerparti är, SD:s väljare är besvikna sossar som annars skulle hållit sig på sofflocket.
Hoppet för alliansen finns i Jan Björklund, den minister som definitivt står för energin i regeringen. Det tror åtminstone PJ Anders Linder på svenskans ledarsida:
"Trots detta har Alliansen en kanin i hatten, och han heter Jan Björklund. Om några veckor blir det slut på ledarvakuumet i folkpartiet, och om skolministern har använt sommaren väl kan hans nya roll göra stor skillnad, och det inte bara för fp utan för hela borgerligheten. Det vore ytterst välkommet om Björklund tog tillfället i akt den 8 september och använde sitt jungfrutal i Västerås till att slå ett slag för borgerligheten som ideologisk och inte bara skatteteknisk förnyelsekraft – och till att ställa socialdemokratin till svars för bristerna i välfärdstjänsterna i allmänhet och skolan i synnerhet.
En vitamininjektion! Regeringen Reinfeldt har många bra ambitioner. Men statsministerns tillbakalutade stil har lett till att man har fått föra debatten på ideologisk bortaplan, och det blir i längden för tungt. (Se bara på frågan om fastighetsskatten, där världens vinnarfråga blivit en riktig albatross.) Här kan han få draghjälp av en energisk ny fp-ledare, som må vara häcklad i medievänstern men som har folket med sig till tusen i sin kärnfråga. Om hans entré dessutom kan få lite extra fart på kamraterna Hägglund och Olofsson, desto bättre."

1 kommentar:

TRÄDGÅRD - en nödvändighet sa...

Hoppet för FP anser jag vara att ni profilerar er starkare mot moderaterna, som bara gjort för många blunders hittills.